25June2024

Recensioner av Leslie Desmond's DVD series "American Horsemanship for Children and Adults"

American Horsemanship for Children and Adults!
Tittare ger Leslie Desmonds DVD-serie tummen upp!

 

”Framför allt betonas säkerheten för både häst och ryttare. Dessa nya metoder presenterar horsemanship från hästens perspektiv … (och) ger en bra introduktion i det här sättet att tänka. Den här DVD-serien passar alla nybörjare.”

Western Horseman Magazine

 


 

”Det finns mycket att lära av hästar och mycket att lära av Leslie och hennes elever.”

Buck Brannaman, Sheridan, Wyoming

 


 

”Jag ser inte många hästar som är så avspända och nöjda som de som Leslie tränar och rider … Hon har ett verkligt bra sätt med barn, också, och får dem att utan rädsla börja lära sig att känna hästen … och det är där som god horsemanship börjar.”

Bill Dorrance, Salinas, California

 


 

”Från markträning till lastning, Leslie tar upp alla grunderna i bra, säker horsemanship. Horsemanship Safety Association lovordar Desmond för hennes bidrag till och engagemang för säker horsemanship.”

Betty Bennett-Talbot, ordförande, Horsemanship Safety Association, Inc.

 


 

”Som ledare för en lägerskola vilken erbjuder utbildning i både engelsk- och westernridning  … vi tror att dina DVD:er är en utmärkt repetitionskurs för alla som planerar att lära ut horsemanship. Alla läger som har ridning på programmet kommer att dra nytta av dina DVD:er  och de borde finnas i varje lägerbibliotek.”

Carol och Allen Sigoloff, ledare, Camp Thunderbird

 


 

”Leslie, människor som du – vad jag kallar fjärde generationens naturliga hästmänniskor - -från Dorrance till Hunt till Brannaman till dig – kommer, innan år 2000, att ha spridit kunskapen över hela världen. Mycket kraft till dig. Hästarna förtjänar detta efter 5000 år av övergrepp.”

Robert M. Miller, veterinär, Thousand Oaks, California

 


 

“Det här är en kvalitetsprodukt, som ger tittaren möjlighet att se demonstrationerna tydligt.  Särskilt beaktansvärda är sektionerna om förberedande markarbete, kommunikation med skänkeln och flexibilitetsövningar, lika nyttiga för vuxna som för barn. Rekommenderas för allmänna bibliotek.”

Pennsylvania State University Libraries, University Park

 


 

”Detta är en genomgripande, avgörande serie for unga ryttare.”

Irene Wood, utgivare av Booklist

 


 

”Det finns inget som de här DVD:na som Leslie har gjort. De är precis vad folk länge har behövt.”

Darla Jones, utgivare Horsemen’s News

 


 

”Ta en titt på Diamond Lus häst-DVD:er … de kommer att lära dig att ta hand om din häst på rätt sätt och hur du skall rida säkert. De lär dig också att behandla din häst med vänlighet och respekt. Det är barnen som är stjärnor i de här DVD:erna och de förklarar allt på ett sätt som är lätt att förstå och det blir aldrig tråkigt!”

Leslie Ward, utgivare, Young Rider Magazine

 


 

”Leslie har gjort ridningen till ett nöje och en underbar, säker upplevelse för mig. Ryttare på alla kunskapsnivåer kommer att dra nytta av att arbeta med Leslie personligen, eller av att titta på hennes DVD:er – för de vittnar om hennes vidsträckta kunskap om hästar och kärlek till god horsemanship.”

Laura Lopez-O’Neil (ryttare), Lakeville, Connecticut

 


 

“Tillsammans med min rädda, otränade häst kom jag till hästvärlden sent i livet. Så här efteråt förstår jag att det var Leslies syn på hästar och horsemanship som fick mig att klara det. Nu är min häst lugn och villig och jag tror på mig själv! Hon är begåvad, talangfull och född till lärare.”

Kathy Moewe (hästägare för första gången), Carmel Valley, California

 


 

”De här DVD:erna visar att Leslie är expert på att hålla hästen mjuk, villig och lugn. Hon vet också hur hon skall skydda sina elever, och när man lär ut horsemanship till barn finns inget viktigare.”

Sarah Clifford, September Ranch, Carmel Valley, California

 


 

“Leslie har en äkta känsla för att arbeta med barn och hästar – hon ser till att de är säkra och ger dem de rätta kunskaperna för att kunna bibehålla säkerheten när de håller på med hästar. Jag tror att alla kan dra nytta av de här DVD:erna, både barn och vuxna – på alla nivåer.”

Anouk, tränare av uppvisningshästar, Circus Flora, St: Lois, MO

 


 

”Jag tycker verkligen om att du är så positiv i ditt arbete med ungdomar … du ger dem så mycket frihet i din undervisning, ger dem en möjlighet att utveckla en bakgrund och referensram som de kan ha nytta av längre fram i livet … jag är så glad över att dina elever har på sig hjälm, att dina hästar är riktiga, vanliga hästar och inte några hundratusenkronorsexemplar med pälsglans som så ofta på den här sortens DVD:er. Mitt enda förbehåll var att du red utan hjälm och en av dina unga praktikanter med cowboyhatt!”

Dr. Doris Bixby Hammett, läkare, American Medical Equestrian Association

 


 

”Jag har jobbat som instruktör sedan 1986, och har haft både vuxna och barn som elever, allt ifrån nybörjare till aktiva tävlingsryttare. Jag köpte Leslies Dvd-serie när jag träffade henne för första gången. Jag blev fascinerad av hennes sätt att lära ut både hästhantering och ridning, och imponerad av hennes sätt att framföra sitt budskap till alla sina elever, oavsett vilken nivå de befann sig på. Hon såg vad som behövde göras, var, när, hur och varför. Hon sätter alltid hästen i centrum. Hon lär sina elever att verkligen se sin häst – och även oss själva. Sedan dess har jag själv varit hennes elev och genom mitt arbete tillsammans med henne ”har jag hittat hem”. Allt det här avspeglas i hennes Dvd-serie ”Horsemanship for young and old”. Man kan titta på den om och om igen och hela tiden få ny information och ny förståelse för ”hur man gör saker på ett bättre sätt”. Den fungerar som ett utmärkt studiematerial för instruktörer, och för alla slags elever dessutom. Serien har ett enormt djup, men det räcker inte att titta bara en gång, för den innehåller mycket kunskap som blir tillgänglig först när man verkligen studerar den och övar sig i att tillämpa tankegångarna, teorierna och tekniken – som alla förklaras och demonstreras av både barn och vuxna på Dvd:n. Jag kan varmt rekommendera den till hästintresserade, hästskötare och ryttare på alla nivåer, samt hästägare till alla sorters raser.”

Joséphine-Natalie Beckman, instruktör i ridning och hästhantering