25June2024

Biographies

Text en foto's door Leslie Desmond

Vertaling: Inge Teblick

Vertaling van het artikel "Biography" Leslie Desmond

Leslie groeide op in het landelijke New England en leerde over haar eerste paard van een buurman, die getraind was in de "oude school". Ze reed regionale jumpingcompetitie en lokale gymkhana-wedstrijden, en ging daarna kinderen en nieuwe paardeneigenaars de basisbegrippen van het rijden en het omgaan met paarden bijbrengen. 20 jaar lang werkte Leslie met mensen die hulp nodig hadden met hun paarden. "Moeilijke" paarden die anderen hadden opgegeven, werden naar haar gebracht, zoals racepaarden, ponies, trekpaarden, springpaarden en allerlei showpaarden. (zie hierna voor enkele foto's van Leslie toen). In 1990 verhuisde Leslie haar rijschool naar Californië in de VS en richtte Diamond Lu Productions op, om de eerste serie van 3 video's uit te brengen: "American Horsemanship for Young and Old"" (voorheen "Horsemanship Videos for Children"). Zelf zegt ze dat ze tot deze populaire "hoe"- instructievideo's werd geïnspireerd door Ivan Taylor - de instructeur die haar het meest heeft beinvloed - een gepensioneerde cavalerieruiter in de Eerste Wereldoorlog. "Ivan was al in de 90 toen ik hem ontmoette en hij werkte nog steeds met paarden in Manchester, Vermont. Die sessies die ik toen had met Ivan bereidden me helemaal voor op het plezier dat ik zou hebben in mijn werk met mensen Žn paarden, en hielpen me vooral het ongelooflijke cadeau te herkennen dat Bill Dorrance voor iedereen van ons heeft," zegt Leslie.
Voor meer informatie over deze videoserie, ga naar het "Video"-hoofdstuk of naar het Video bestelformulier.
Leslie heeft samen met de toen 93-jarige Bill Dorrance (uit Salinas, Californië) "True Horsemanship Through Feel" geschreven.
Vandaag coacht Leslie paardeneigenaars die een plateau hebben bereikt met hun paarden en die beter wensen te worden - met als werktuig "gevoel". Ze heeft leerlingen die van het werken met paarden willen leven, maar ze geeft even goed paarden seminaries en horsemanship clinics. Leslie schrijft ook regelmatig artikels voor verschillende paardentijdschriften in de VS en Europa, zoals "The Trail Less Traveled", "Ranch and Country", "Western Horseman", en "Stable Kids". Ja kan haar artikels lezen in dit Artikels-hoofdstuk.